Polní kuchyně 26, 26H a 60
Polní kuchyně slouží pro přípravu a rozvoz stravy v terénu pro jednotky od 50 do 150 osob. Je umístěna na automobilním jednoosém podvozku, přizpůsobeném jako vlek za motorovým vozidlem. V kuchyni lze topit pevnými i tekutými palivy. Podle potřeby lze kuchyň s naftovým topením z podvozku sejmout a uložit na vozidle. Pro přípravu stravy má polní kuchyně 26 tři nerez kotle o obsahu 75 l (místo jednoho kotle lze dát nerez kastrol o obsahu 20 l). Na ohřev vody má 4 nádoby á 20 l. Polní kuchyně 60 má místo jednoho kotle 75 l jeden kotel dvouplášťový o obsahu 50 l (ve kterém se připravované jídlo nepřipálí).
Várnice 14.
Slouží k přípravě, úschově a dovážení stravy buď jako doplnění polních kuchyní nebo samostatně u malých jednotek. Její izolační bedna zabezpečuje, aby strava po uvaření byla ještě po čtyřech hodinách od přípravy stravy při vnější teplotě -15°C teplá nejméně 65°C, tj. schopná konzumace. Po rozvaření pokrmu lze uzavřením kotlíku v izolační bedně jej dovařit.
Várnička 54.
Slouží k přípravě stravy pro malé, jednotky od 5 do 12 osob. Je lehce přenosná a je uložena v plátěném obalu. Skládá se z plátěného obalu, třech do sebe zapadajících kotlíků s víky a příslušenstvím (prkénko na krájení, nůž, naběračka, vařečka, vidlice, otvírač konzerv). Přípravu stravy je možno provádět na otevřeném nebo krytém ohništi.
Termosy 5, 12, 25, 20-třídílný, 20 a 40 s kohoutkem.
Termosy slouží k úschově a přenášení stravy a nápojů. Skládá se ze dvou do sebe zapadajících nádob. Jejich označení číslem vyjadřuje současně jejich obsah v litrech. Jsou kulatého (5, 20 a 40) a oválného (12, 25) tvaru.
Mrazuvzdorný zásobník na vodu 800 l.
Slouží k přepravě a úschově pitné vody pro přípravu stravy a to i v zimních podmínkách. Při naplnění vodou o teplotě 14 až 16°C nezamrzá i při -30°C po dobu 24 hodin.
Polní kuchyňka 12.
Slouží pro ohřev a přípravu stravy malými jednotkami v počtu 5-12 osob. Sestává se z várničky 54, krbové skříně s komínem a palivové soustavy s univerzálním hořákem na tekutá paliva i tuhá paliva. Je uložena v obalu z polyetylénu, kterého lze využít i k uložení potravin, jako nádoby na vodu apod.
Polní kuchyňka 50.
Slouží pro ohřev a přípravu stravy u jednotek v počtu 25 - 50 osob. Skládá se ze 3 várnic 14, krbové skříně a topné soustavy a universál. hořákem a přísl. V případě potřeby lze topit i dřevem.
Malá kuchyňka pro 15 osob.
Je přenosná kuchyňka, která slouží pro přípravu stravy u malých jednotek (hlásky, odlouč. pracoviště), kde není vybudována stabilní kuchyňka. Skládá se z plechové konstrukce velikosti kuchyňského elektrického sporáku. V jejím prostoru je místo pro uložení potřeb kuchyňského nádobí a nářadí k přípravě stravy a porcelán .ke stolování, dřezu k umývání, elektrického vařiče, e-lektrické pečenky. |